Birthday Season
Idag var det sambons tur att bli ett år äldre. Hans enda tårtönskan var myyyycket choklad. Hans önskan var min lag!
Superchokladtårta
Botten:
120g smör
2dl socker
1dl kakao
0,3dl sirap
2 ägg
1dl mjöl
Chokladmousse:
150g mörk choklad
3 äggulor
3dl grädde
Maräng:
3 äggvitor
2dl socker
0,5 krm ättikssprit
Garnering:
2dl vispad grädde
Riven choklad
Rör smör och socker fluffigt. Blanda ner kakao och sirap. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölet. Häll smeten i en rund form med avtagbara kanter. Grädda i ca 20 minuter på 150 grader. Låt botten svalna.
Vispa grädden. Smält chokladen över vattenbad. Rör ner äggulorna i chokladen. Blanda äggchokladen med grädden. Ställ i kylen ett par timmar.
Vispa äggvitorna hårt tillsammans med 1dl socker och ättiksspriten. Vänd försiktigt ner 1dl socker i smeten. Spritsa eller forma en rund marängbotten. Grädda i ca 60-75 min på 100 grader. Låt botten svalna.
Bred moussen över chokladbotten och lägg på marängen. Garnera med vispad grädde och riven choklad.
Man kan säkert ha i lite banan eller hallon också.
Enjoy!